Tips

Veel honden kunnen zwemmen, maar niet álle honden. Bepaalde rassen kunnen niet of moeilijker zwemmen. Dit zijn bijvoorbeeld honden met een korte neus zoals een Engelse bulldog. Voor honden met een zware vacht kan het ook moeilijk zijn om te zwemmen doordat de vacht veel water opneemt. Ook honden met korte poten en een zwaar lichaam (Basset Hound) kunnen niet zwemmen.

Als een hond wel kán zwemmen zegt het niet dat hij dat ook leuk vind, of wil. Gooi een hond nooit in het water omdat je als baas vind dat je hond moet zwemmen.

In een zwembad kunnen honden de bodem zien. Dat kunnen ze meestal niet in open water. Dit kan een factor zijn waarom een hond het water niet in wil of in durft.

Door het zwemmen kunnen de nagels poreuzer worden en sneller breken. Let hier goed op.

Zwemmen in een zwembad, en de aanwezigheid van zoveel andere honden, kan voor de hond erg inspannend zijn. Let goed op je hond, en begeleid hem tijdens de activiteit!

Let erop dat je hond niet teveel water binnen krijgt. De chloorpompen staan zo laag mogelijk (of al uit) maar er zit vaak nog wel chloor in het water, omdat er ook mensen in zwemmen. Laat de hond zo nodig (extra) schoon water drinken en spoel ‘m eventueel af met kraanwater.

Doe eventueel een tshirt (en/of lange zwembroek) aan als je met je hond het water in gaan. Dit om krassen van de nagels te voorkomen.

DSC02838 - kopie

Volg ons
Twitter Facebook
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2013 - 2016

Kvk: 27342699
BTW
Teller
Totaal aantal bezoekers: 46912 Aantal bezoekers online 0